maanantai 27. helmikuuta 2017

Ystävyydestä 2, uusia havaintoja!Muutin juuri sähköpostiosoitteeni toiseksi, koska edellinen oli ikänsä takia ehtinyt levitä jo niin monen roskapostitehtaan vakiolähetyksiin, että päivittäin koneeni tukkivat sadat huijaustarjoukset. Niiden joukkoon eksyi säännöllisesti asiallistakin postia silloin, kun niissä sattui olemaan joku sana, joka oli suodatuskriteerinä. Nyt siis teen kaikkeni, että vain asialliset lähettäjät saisivat muutostiedot. Mukaan lukien ystäväni.

Siitä syntyi sellainen ilon kokemus, jota en arvannut tähän postimuutokseen liittyvän. Kun selasin saapuneiden postien arkistoa, nähdäkseni kenelle kaikille asian voi  vastauspostina ilmoittaa helposti, huomasin jokaisen nimen kohdalla, miten mukavaa oli ajatella yhteisiä asioitamme, kokemuksiamme ja arvojamme. Sain siitä vielä aivan hienon ja lämmittävän synttärilahjan yllättävällä tavalla.

Juuri mennyt ystävänpäiväkin on pitänyt tätä aihepiiriä mielesssäni lähiviikot ja myös se, että tämän vuoden jo alkaneen koulutusretkeni aikana saan ehkä useita uusia ystäviä samaan joukkoon. Tämä  omaperäinen onnen tunne täydentyi vielä aivan yltäkylläiseksi, kun kävin läpi tunteella kaikki fb kaverini ennen kuin kirjoitin sen kautta päivityksen heille samasta postimuutoksesta. En ollut näin syvällisesti tullut koskaan ajatelleeksi sähöpostin ja fb:n tätä rakentavaa sosiaalista puolta. Annan tälle arkipäiväiselle kommunikaatiomahdollisuudelle nyt aivan uuden henkilökohtaisen arvon. Ja iloitsen sen löytymisestä. 

Löysin siis jälleen yhden asian, jossa hinta ja laatu on kohdallaan.  Ja  ilo siitä mahdollisuudesta  kasvaa  siihen uhratun ajan ja käytön suhteessa, kuten moni muukin ihmiselle keskeinen hyvä asia.


MJK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti