perjantai 31. joulukuuta 2010

1.vuosi ilman juoksuaskeleita.....

1.     
         
Joulupäivänä 2009 olin sen syksyn ensimmäisellä kunnon lumityöurakalla. Enemmän sisulla ja voimalla kuin järjellä. Paljon ja kauan pakkasta, lunta ja ylämäkeä. Aamulla sitten odottikin sydänambulanssi ja leikkaussali. Onneksi vain muutama minuutti kotoa. Keskussairaalan sydänosasto osasi hommansa.  
Yli 900 vuosittaisen sydänleikkauksen rutiinilla.  Joten kokemuksia on nyt kertynyt yhdestä lisävuodesta laina-aikaa. Aikaisempien sydänoireiden jälkeen, jo muutaman vuosikymmenen, olen aina saanut  kotiutusmääreeksi ”ei rakenteellista vikaa”, mutta syytä olisi kuitenkin hidastaa rasitusta.  
Johon minä vastasin aina typeryyttäni; on kestettävä, jos on minun sydämekseni ryhtynyt.
Vasta nyt tajusin olleeni aina väärässä. Ja aloin pakosta opetella  sydämen ehdoilla elämistä.
Eli pelaamista niillä korteilla, jotka on saanut. Havaintoja kuluneesta vuodesta:

En ollut koskaan tajunnut sitä valtavaa rasituseroa tasamaan ja ylämäkien välillä. Sekä sananmukaisesti että sisällöllisesti. 
Tarvittavaan rytmi- ja asennemuutokseen meni muutama kuukausi.
Valintoihin, kuinka toimitaan silloin, kun vastamäkeen kulkua ei voi valita. Samoin sen oppimiseen, että uusien ongelmien ratkaisuun on käytettävissä vain äly, tunne, sekä tarkka tilan ja tilanteen kuuntelu kaiken tasoisen voimankäytön tai kovan tahdon sijaan. Päivittäinen muistutus  siitä löytyy edelleen kotini lukuisista portaista,  joissa kulkemiseen tarvitaan nykyään aikaa ja suunnitelma. Kuinka monta kertaa päivässä, ja missä kohdissa levättävä noustessa. Opettaa paljon harkitsemista, mikä on kiireellistä 
tai tärkeätä kulloinkin.

Ajankäyttökin on saanut uudet mittasuhteet ja kriteeristön, usein myös keskeisen merkityksen.  Tuntien sijaan kaikki päivät  ja yötkin rytmittyvät nyt lääkeaikojen, verikokeiden ja painemittausten mukaan,  kuukaudet  leikkausjonojen, vuodenajat  niihin ajallisesti ja fyysisesti mahdollisten projektien mukaan.  Itse asiassa usein paljon kelloa ja kalenteria mielekkäämpi sisällöllinen jako.

Koko aikakäsite on saanut aivan ratkaisevasti joustavamman ilmeen.
Asioihin, joihin käytin ennen puoli päivää, en saa enää valmiiksi viikossa, joskus en kahdessakaan. En tosin ole huomannut siitäkään lopputulosta ajatellen olleen mitään ratkaisevaa haittaa, pikemmin päinvastoin.  Tilanteessa, jossa huomiseenkin jaksaminen on usein varsin epävarmaa,  kesken olevat tekemiset antavat ehkä tarpeellista lisäpotkua seuraaviin päiviin kurkottamisiin. Ainakin ratkaisevasti enemmän tuumimisaikaa. 
Tämä  suunnitelmallinen projektien tarkoituksellinen kesken pitäminen oli minulle vuosikymmenet tuttua jo ennestäänkin, erona on nyt , etten voi sitä enää vain tavoitteellisena menetelmänä valita, mikä on siis nyt valtava helpotus. Nyt se on osa luonnollista minua.

Tärkein oppi minulle kuluneesta vuodesta liittynee luopumisen käsitteen selkeyttämiseen ja sen harjoitteluun.  Tässäkin suhteessa meillä länsimaisilla on vielä paljon oppimista idän uskonnoista, ainakin jos uskomme etsivämme mieleemme rauhaa ja harmoniaa.  Eräissä itäisissä filosofioissa uskotaan kärsimyksen ja levottomuuden olevan vain halun seuraamuksia, joten suurista haluista luopuminen vapauttaa myös niistä. Oman harjoitukseni perusteella uskon tuohon aika vahvasti.  Se ei kuitenkaan tarkoita tavoitteistaan luopumista, vain niihin sidotun halun käyttämän energian hyödyntämistä toisin.  Minulla on edelleen työn alla kuluneena vuonna etenemättömät veneprojektit, vaikka en tiedäkään milloin ne valmistuvat, enkä ahdistu sen tiedon puutteesta. Tällä hetkellä riittäisi hyvin, että yksi niistä kelluu ja toivottavasti kulkeekin 29.7.2011. Mutta jos ei, aina on vielä joku ratkaisu. Rauhallisella harkinnalla, ei pelkällä tahdolla.

Tällaisena tyypillisenä suorituspainotteisena suomalaisena minua ahdisti todella voimakkaasti viime syksyyn asti oman kaiken tasoisen oman suorituskykyni putoaminen huimasti alle itseltäni edellyttämäni tason.  Fyysisten suoritusrajoitteiden lisäksi en oppinut enää haluamallani nopeudella uusia tietokoneohjelmia, en jaksanut lukea aloittamiani kirjoja, en saanut aikaan riittävästi käsin tuotettavia esineitä, en kestänyt omia enkä lähimmäistenikään joskus puutteellista käyttäytymistä kipuilematta. 
Enkä myöskään löytänyt itselleni, enkä itseni ikäisille ja joskus kuntoisillekin kanssaeläjillekään yhteiskunnallisesti tarkoituksenmukaista merkitystä.  Syyskuussa eräs viisas ystäväni kehotti minua jäsentämään kokemaani ja näkemääni lisää vain rakkauden käytön ja ymmärtämisen viitekehyksestä ja käyttäytymään sitten sen mukaan. Onneksi uskoin.

Tyypilliseen tapaani aloitin tunnollisesti lukemalla pohtien ja alleviivaten useita sellaisia rakastamiseen liittyviä kirjaklassikoita, joissa tätä aihepiiriä on käsitelty analyyttisesti ja myös joskus kansantajuisesti. 
Osa kiersi samaa sataan kertaan kynnettyä peltoa, osa hukutti tiedon sivistyssanoihin ja –käsitteisiin.  Itselleni ja omalle ruohonjuuritajunnalleni todellisella käytännön tasolla hyödyllisimmäksi nousi selkeästi  jo edesmenneen ajattelijan Olavi Tähtelän kaikkea kaunokirjallista ja käsitesnobbailua  välttäen  kirjoitettu ”Rakkauden kolme voimaa”  jota ainakin Aulikki Tähtelä edelleen myy omakustanteena. 
Olen senkin lukenut jo aikaisemminkin muutamaan kertaankin, mutta nyt vasta näytti olevan minun aikani  sen useat keskeiset kohdat tajuta ja ymmärtää soveltaa niitä käyttöön kaikella omalla nykyisellä kyvykkyydelläni.
Vaihtelevin tuloksin, mutta edelleen lannistumatta.

Mitä nyt 1 vuotiaan taidoilta näin vaikeassa, mutta tärkeässä lajissa vielä saa odottaa.

MJK

8 kommenttia:

 1. Kun olen ollut vanhan Matin hautajaisissa ja pareillakin uuden Matin synttäreillä, niin voin vain todeta, että kissakaan yhdeksine henkineen tuskin pärjää Matille tässä kisassa.
  Tosin myytti kissan kuolemattomuudesta taitaa olla vähän samaa perua kuin Mustanaamion vastaava. Kuolleen Mustiksen tilalle astuu aina uusi sukupolvi. Kissalla tämä uusi polvi vain on paljon runsaslukuisampi kuin viidakon valtiaalla, jonka aika kului enemmän roistoja turpaan mäiskiessä kuin lemmenleikeissä.
  Kissoista todisteena alla olevassa osoitteessa oleva kuva. Se on ensimmäinen, joka herätti arvioijissa edes jonkinlaista myötämielisyyttä valokuvaajataitojani kohtaan suorittaessani aikoinaan Valokuvaajan ammattitutkintoa VVI:ssä. Kyseessä oli valokuvailmaisun näyttökoe ja aiheena "Hän on ehdolla vuoden isäksi!"

  http://www.nikkemedia.fi/timo/kissat_aterialla.jpg

  Tällä aasinsillalla linkki myös poikkitieteelliseen blogiini, jossa otan kantaa valokuvaajan ammatin luvanvaraisuuteen.

  http://timosuvanto.blogspot.com/2011/01/valokuvaaja-vs-taksikuski.html

  VastaaPoista
 2. Hyvää päivää,

  Tarvitsetko kiireellistä lainaa rahoitustarpeiden ratkaisemiseksi, me tarjoamme lainaa
  joka vaihtelee $ 3,000.00 - $ 1000,000.00 Maksimi, olemme luotettavia, tehokkaita,
  nopea ja dynaaminen, 100% taattu laina myös se antaa (euroa, puntaa
  ja dollaria.) Kaikkiin lainoihin sovellettava korko on (3%), jos olet
  ovat kiinnostuneita palaamaan meille.
  kautta: (ROLINGSLOANPACK@GMAIL.COM) Palveluihin sisältyvät:
  * Kodinparannus
  * Laina Inventor
  * Velkojen konsolidointi laina
  * Yritysluotot
  * Henkilökohtaiset lainat.
  * Vakuushyvitys
  ota yhteyttä tänään ja olemme iloisia voidessamme tehdä liiketoimintaa kanssamme
  sähköposti: (ROLINGSLOANPACK@GMAIL.COM)

  VastaaPoista
 3. Hyvää päivää,

  Tarvitsetko kiireellistä lainaa rahoitustarpeiden ratkaisemiseksi, me tarjoamme lainaa
  joka vaihtelee $ 3,000.00 - $ 1000,000.00 Maksimi, olemme luotettavia, tehokkaita,
  nopea ja dynaaminen, 100% taattu laina myös se antaa (euroa, puntaa
  ja dollaria.) Kaikkiin lainoihin sovellettava korko on (3%), jos olet
  ovat kiinnostuneita palaamaan meille.
  kautta: (ROLINGSLOANPACK@GMAIL.COM) Palveluihin sisältyvät:
  * Kodinparannus
  * Laina Inventor
  * Velkojen konsolidointi laina
  * Yritysluotot
  * Henkilökohtaiset lainat.
  * Vakuushyvitys
  ota yhteyttä tänään ja olemme iloisia voidessamme tehdä liiketoimintaa kanssamme
  sähköposti: (ROLINGSLOANPACK@GMAIL.COM)

  VastaaPoista
 4. XMAS-LAINAT ON TÄSTÄ NYT ALLE 1%

  tarvitset kiireellistä lainaa aloittaaksesi yrityksen ennen joulua tarvitsetko Xmas-lainan? annamme sen sekä yritykselle että yksilölle, joten jos tarvitset kiireellistä lainaa nyt 12 tunnin kuluessa, voimme antaa sinulle lainan viipymättä.
  Xmas-laina on nyt saatavissa 1 prosentin alhainen korko: ota yhteyttä suoraan osoitteeseen: [REMY.CREDIT111@gmail.com]
  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  Yrityksen nimi: REMY.FINK CREDIT
  Yrityksen sähköpostiosoite: {REMY.CREDIT111@gmail.com}
  Yritys NMLS ID: 517219
  Toivon sinulle kaikkea hyvää,
  REMY.FINK ...

  VastaaPoista
 5. Tarvitsetko lainaa? JOS KYLLÄ! Ota yhteyttä Hobelman Finance and Mortgages Limitedin pienten ja suurten lainojen määrään. Tarjoamme lainoja kohtuullisella korolla 2%. Ota meihin yhteyttä sähköpostitse osoitteessa hobelmanfinance@gmail.com ja työskentelet kanssamme hyvästä kokemuksesta. +17816567138 luotto on avoin kaikille kansalaisuudesta riippumatta.

  VastaaPoista
 6. Oikeutetun lainan saaminen on aina ollut valtava ongelma niin monille asiakkaille, joilla on rahoitustarpeita. Huono luotto ja vakuus ovat jotain, mitä asiakkaat ovat aina huolissaan lainojen laillisesta luotonantajasta. Mutta MIDLAND CREDIT FIRM. Teki eron lainanantoteollisuudessa. MIDLAND CREDIT FIRM on akkreditoitu lainanantoorganisaatiokunnalta, joka myöntää lainoja paikallisille ja kansainvälisille asiakkaille 3 prosentin korolla. Meille on annettu etuoikeus vastata taloudellisiin tarpeisiisi. Luottoasiat eivät saa estää sinua saamasta lainaa, jota tarvitset.

  Palvelumme sisältävät seuraavat: -
  * Sijoittajat lainat
  * Velkojen konsolidointi
  * Toinen kiinnitys
  * Yritysluotot
  * Henkilökohtaiset lainat
  * Kansainväliset lainat

  Ei sosiaaliturvaa eikä luottotarkastusta, 100% takuu. Sinun tarvitsee vain antaa meille tarkalleen, mitä haluat ja varmasti teet unelmasi totta. MIDLAND CREDIT FIRM sanoo KYLLÄ, kun pankit sanovat NO. Lopuksi rahoitamme pieni lainakanta, välittäjiä, pienimuotoisia rahoituslaitoksia, sillä meillä on rajoittamaton pääoma. Lisätietoa lainan hankkimisesta meiltä: Vastaa välittömästi tähän sähköpostiviestiin: midland.credit2@gmail.com

  Yrityksen nimi: MIDLAND CREDIT HOME
  Yritys Sähköposti midland.credit2@gmail.com
  Yritys NMLS-tunnus: 315276.
  Yrityksen verkkosivusto: midlandcreditonline.com


  Motto: Sijoittaminen sukupolville.

  VastaaPoista
 7. Tarjoamme tällä hetkellä vaihtuvakorkoista lainaa, jonka korko on 2% asianmukaisella voimassaolevalla tunnuksella.
  Voit lähettää lainahakemuksestasi minkä tahansa lainan määrän, jota tarvitset.
  Tarjoamme lainoja, jotka vaihtelevat $ 5,000.00 USD Min. $ 50,000,000.00 USD Maks.
  Pitkän aikavälin luotto maksetaan viidestä (5) - viiteenkymmeneen (50) vuoteen.
  Annamme seuraavanlaista lainaa: Projektiluotto, Refinance-laina, yritysinvestointilainat, auto tai ajoneuvo Lainat, Opintolaina, velkojen konsolidointi, asuntolainat, Henkilökohtaiset lainat, matka- ja loma-laina, joulu- ja uudenvuotinen laina.
  Yhtiömme tarvitsee myös henkilön, joka voi olla yrityksemme edustaja maassasi.
  Ota yhteyttä STEVEN WILLIAMS FINANCIAL LOAN FIRM toimistoon sähköpostitse: stevenwills0001@gmail.com

  Jos olet kiinnostunut rahoitustarjouksistamme ja haluat saada meiltä lainan, ota meihin yhteyttä ja anna meille alla olevat tiedot, joita tarvitaan käynnistämään
  lainan summa vastaavasti.

  Nimi: ___________________________
  Nimi: ____________________________
  Sukupuoli: _______________________________
  Siviilisääty: _______________________
  Yhteystieto: ______________________
  Kaupunki / postinumero: ________________________
  Maa: ______________________________
  Syntymäaika: ________________________
  Lainan tarve: ________________
  Lainan kesto: ________________________
  Kuukausitulot / vuosittaiset tulot: _________
  Ammatti: ___________________________
  Lainan tarkoitus: _____________________
  Puhelin: ________________________________
  Faksi: __________________________________

  Tunnustuksena näistä yksityiskohdista lähetetään hyvin lasketut ehdot ja ehdot, mukaan lukien sopimus.

  Kiitos suojelusta!

  Parhain terveisin,
  STEVEN WILLIAMS RAHOITUSHANKKAMERKKI
  Sähköposti: stevenwills0001@gmail.com
  Verkkosivusto: http://stevenwilliamsfinancialloanfirm.webs.com/
  Facebook-sivu: Steven Williams
  Twitter: stevenwills0001Tarjoamme tällä hetkellä vaihtuvakorkoista lainaa, jonka korko on 2% asianmukaisella voimassaolevalla tunnuksella.
  Voit lähettää lainahakemuksestasi minkä tahansa lainan määrän, jota tarvitset.
  Tarjoamme lainoja, jotka vaihtelevat $ 5,000.00 USD Min. $ 50,000,000.00 USD Maks.
  Pitkän aikavälin luotto maksetaan viidestä (5) - viiteenkymmeneen (50) vuoteen.
  Annamme seuraavanlaista lainaa: Projektiluotto, Refinance-laina, yritysinvestointilainat, auto tai ajoneuvo Lainat, Opintolaina, velkojen konsolidointi, asuntolainat, Henkilökohtaiset lainat, matka- ja loma-laina, joulu- ja uudenvuotinen laina.
  Yhtiömme tarvitsee myös henkilön, joka voi olla yrityksemme edustaja maassasi.
  Ota yhteyttä STEVEN WILLIAMS FINANCIAL LOAN FIRM toimistoon sähköpostitse: stevenwills0001@gmail.com

  Jos olet kiinnostunut rahoitustarjouksistamme ja haluat saada meiltä lainan, ota meihin yhteyttä ja anna meille alla olevat tiedot, joita tarvitaan käynnistämään
  lainan summa vastaavasti.

  Nimi: ___________________________
  Nimi: ____________________________
  Sukupuoli: _______________________________
  Siviilisääty: _______________________
  Yhteystieto: ______________________
  Kaupunki / postinumero: ________________________
  Maa: ______________________________
  Syntymäaika: ________________________
  Lainan tarve: ________________
  Lainan kesto: ________________________
  Kuukausitulot / vuosittaiset tulot: _________
  Ammatti: ___________________________
  Lainan tarkoitus: _____________________
  Puhelin: ________________________________
  Faksi: __________________________________

  Tunnustuksena näistä yksityiskohdista lähetetään hyvin lasketut ehdot ja ehdot, mukaan lukien sopimus.

  Kiitos suojelusta!

  Parhain terveisin,
  STEVEN WILLIAMS RAHOITUSHANKKAMERKKI
  Sähköposti: stevenwills0001@gmail.com
  Verkkosivusto: http://stevenwilliamsfinancialloanfirm.webs.com/
  Facebook-sivu: Steven Williams
  Twitter: stevenwills0001

  VastaaPoista
 8. Oletko liikemies tai nainen? Oletko missä tahansa taloudessa? Tarvitsetko lainaa aloittaaksesi mukavan pienikokoisen ja keskisuuren yrityksen? Onko sinulla alhainen luottokelpoisuus ja sinulla on vaikeuksia saada pääomalainaa paikallisilta pankeilta ja muilta rahoituslaitoksilta? Kiinnostuneiden hakijoiden tulee ottaa yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen trustfunds804@outlook.com ja trsutfunds224@gmail.com

  VastaaPoista